Японія може розмістити тисячу ракет великої дальності для протидії Китаю — Reuters

Японія розглядає можливість розміщення тисячі крилатих ракет великої дальності, щоб посилити свій потенціал для ймовірної протидії Китаю.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на газету Yomiuri.

За даними урядових джерел газети, ці ракети модифікують, щоб розширити дальність їхньої дії із 100 км до 1000 км.

Зброю, яку можна запустити з літаків та кораблів, розмістять навколо південних островів Нансей. Ці ракети здатні досягти прибережних районів Північної Кореї та Китаю.

До слова, після Другої світової війни конституція Японії дозволяє використовувати військову силу лише для самооборони.

Проте останніми роками країна збільшила свої військові витрати та взяла більш наполегливу стратегію. Але до цього часу вона утримувалась від розгортання ракет великої дальності, включаючи обмеження на зброю, яка може вражати цілі на чужій території.

Ймовірно, до такого рішення Японія вдалась внаслідок регіональної напруженості, що посилилася на початку серпня після візиту Ненсі Пелосі, спікерки Палати представників Конгресу США, до Тайваню.

4 серпня Японія заявила протест Китаю через те, що декілька ракет, випущених його військовими під час навчань біля Тайваню, впали неподалік японських берегів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Японія офіційно називатиме південні Курильські острови «окупованими росією територіями»