Японія очікує близько 200 компаній на конференції про відновлення України
Unsplash

Близько 200 бізнесів можуть взяти участь у конференції про відновлення України, яка пройде в Токіо 19 лютого.

Про це повідомляє Kyodo із посиланням на джерела.

Напередодні конференції Японія розглядає заходи зі сприяння відкриття бізнесу в Україні, щоб допомогти її відновленню. Серед можливих кроків називають послаблення обмежень на поїздки, оскільки зараз Японія не рекомендує своїм громадянам відвідувати Україну.

Також на конференції Японія буде намагатись продемонструвати свою прихильність підтримці Києва через державно-приватну співпрацю в енергетиці, сільському господарстві та інфраструктурі. А прем'єр-міністр Фуміо Кісіда, за даними джерел, особисто візьме участь в заході та викладе плани Токіо щодо надання допомоги у відновленні України.

На конференції також очікують побачити відеозвернення Володимира Зеленського та зустріти прем'єра Дениса Шмигаля. Бути присутніми планують і посли країн G7 та Польщі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Японії Камікава Йоко відвідала Україну й оголосила про намір її країни внести приблизно $37 млн до Трастового фонду НАТО, щоб забезпечити Україну системами виявлення дронів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

500 родин отримали нове житло замість зруйнованого у рамках «єВідновлення»