Японія передасть Україні генератори та лампи на сонячних батареях на $2,5 млн

Сьогодні, 22 листопада, Уряд Японії ухвалив рішення надати Україні грантову допомогу на $2,57 млн для підготовки електроенергетики до зими.

Про це повідомили у МЗС країни.

Йдеться про генератори та лампи на сонячних батареях. Допомогу реалізують через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

«Масштабне відключення електроенергії сталося в різних областях України, спричинене руйнуванням значної частини об’єктів енергетичної інфраструктури внаслідок атак росії. Тоді як зима в Україні стає дедалі холоднішою, а дні — коротшими, має велике значення підтримка в підготовці до зими для тих, хто не може користуватися опаленням і освітлювальним обладнанням через відключення електроенергії», — зазначили у відомстві.

Також в японському уряді запевнили, що продовжать підтримувати Україну спільно з міжнародною спільнотою, зокрема із членами G7.

Раніше новий премʼєр Британії Ріші Сунак відвідав Україну та пообіцяв передати 125 зенітних гармат для боротьби з безпілотниками.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Економія електроенергії: як споживати менше