«Явище красиве, але небезпечне». Рятувальники показали, як виглядають снігові фонтани у Карпатах (відео)
Скріншот

Туристам, які планують похід у гори, рятувальники радять наразі утриматися від цієї ідеї через погану погоду. Зокрема, у Карпатах лютують небезпечні снігові фонтани. 

Про це у неділю, 6 лютого повідомили у ДСНС у Закарпатській області.

 
Сніговий фонтан

А ви колись бачили снігові фонтани? Явище красиве, але вкрай небезпечне, адже утворюються вони сильним вітром біля снігових карнізів🌊. Шановні туристи, зараз у горах вкрай ризиково☝️ А вночі погодні умови ще більше погіршаться. За прогнозами синоптиків вночі та в першій половині дня 7 лютого значний сніг та мокрий сніг, подекуди посилення вітру до 17-22 м/с, хуртовини.

Posted by Головне управління ДСНС України у Закарпатській області on Sunday, February 6, 2022

«А ви колись бачили снігові фонтани? Явище красиве, але вкрай небезпечне, адже утворюються вони сильним вітром біля снігових карнизів», — вказано у повідомленні.

Рятувальники попереджають, що у ніч на 7 лютого погодні умови ще більше погіршаться.

Як з'являються снігові фонтани

Сніг піднімається на висоту до 20 м в отворах льодовикових тріщин. Це відбувається коли вздовж них дме сильний вітер і викликає низову хуртовину. Власне так і утворюється — сніговий фонтан.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Давно так не було, але зате файно». У горах Буковини зафіксували 32° морозу (фото)