YouTube позначив російський пропагандистський фільм про Крим як неприйнятний та образливий

Відеоплатформа YouTube позначив російський пропагандистський фільм про окупований Крим «Крим. Шлях на Батьківщину» як «неприйнятний» чи «образливий».

При спробі відтворити відео на ньому з’являється напис «Учасники спільноти YouTube позначили це відео як неприйнятне чи образливе для деяких аудиторій».

Як повідомляє російське видання Meduza, автор фільму пов'язав появу позначки в YouTube з майбутньою річницею анексії Криму, оскільки, за його словами, на цей час припадає «сплеск переглядів фільму». На думку Кондрашова, комусь може не подобатися, що його фільм показують в російських школах, «щоб розповісти учням, що було».

Пресслужба Google повідомила російському пропагандистському ресурсу ТАСС, що обмеження компанія наклала через сцени насильства у фільмі — «зображення застреленої людини, жертв з важкими каліцтвами і людини в калюжі крові». Причому обмеження наклали ще в квітні 2020 року. «Відео доступне до перегляду на YouTube, проте на нього поставлено обмеження за віком, так як перераховані вище сцени з насильством роблять його не відповідає до перегляду для деяких користувачів», — сказали в компанії.

Про фільм

У стрічці, зокрема, говориться, що президент РФ Володимир Путін був готовий привести у бойову готовність ядерні сили після того, як в Україні узимку 2014 року змінилася влада. Експрем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручав Мін’юсту долучити трейлер стрічки до позову України проти Росії.

Комплексна судова експертиза підтвердила автентичність зображення та голосів Путіна, Сергія Шойгу та інших посадових осіб Росії та зрадників України у фільмі «Крим. Шлях на Батьківщину» і в інших аудіо-відеофайлах, які є доказами у справі про держзраду експрезидента Віктора Януковича.

Говоримо правильно. Крим — не «анексований»