YouTube видалив рекламу ПВК «Вагнера» та канали, які її поширювали — Мінкульт

Відеохостинг YouTube видалив відеоролики з рекламою ПВК «Вагнера», а також канали, які їх розповсюджували.

Про це повідомив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

«YouTube відреагував блискавично, видаливши відеоролики «Вагнера» з понад 1 млн переглядів і канали, що їх розповсюджували», — написав він.

Ткаченко подякував партнерам за оперативність.

Міністр також закликав надсилати лінки пошту stoprussianpropaganda@mkip.gov.ua, якщо ви побачите на YouTube відео з «вагнерівцями». Так Мінкульт буде оперативно звертати на них увагу відеохостингу.

Пропаганда ПВК «Вагнера» у YouTube: що відомо

Раніше видання The Guardian. повідомляло, що платформа YouTube дозволяє розміщувати відеоролики, які пропагують російську приватну військову компанію «Вагнера».

Зокрема, на відеосервісі та у соцмережах з'являються десятки пропагандистських роликів, які прославляють групу «Вагнера» — найманців, яких звинувачують у зґвалтуваннях, тортурах і вбивствах в Україні та інших країнах.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко 21 квітня повідомив, що офіційно звернувся до Youtube з закликом заблокувати рекламу приватної військової компанії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС запровадив санкції проти «ПВК Вагнера» та медіа Пригожина