Юрій Власенко став новим головою НКРЕКП: що про нього відомо

Юрія Власенка обрали новим головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Попереднім головою був Валерій Тарасюк.

Про це повідомили в НКРЕКП.

Нового очільника обрали члени регулятора таємним голосуванням на закритому засіданні.

Юрій Власенко: що про нього відомо

Юрій Власенко має понад 20 років досвіду роботи в енергетичній галузі. Зокрема, він уже працював на різних посадах в Комісії з регулювання електроенергетики та в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Він входив до складу Комісії з моніторингу виконання антикорупційної програми.

З травня 2021 року до липня 2024-го він був першим заступником міністра енергетики України.

Юрій Власенко має економічну освіту та є магістром у сфері державного управління.

Чим займається НКРЕКП

Комісія здійснює державне регулювання з метою:

  • досягнення балансу інтересів споживачів, суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, і держави;
  • забезпечення енергетичної безпеки, європейської інтеграції ринків електричної енергії та природного газу України.

НКРЕКП може встановлювати граничні ціни на ринку «на добу наперед, внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку. А також може вимагати від операторів систем передачі та розподілу електричної енергії або операторів газотранспортної та газорозподільних систем за необхідності змінювати тарифи.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Підозрюваного у хабарництві ексголову Тернопільської облради Михайла Головка поновлять на посаді