З 1 вересня ще одну категорію чоловіків почнуть випускати за кордон: названо умови

З 1 вересня представники українського бізнесу, які офіційно виплачують зарплату і не мають заборгованості зі сплати податків та зборів, зможуть виїжджати за кордон.

Відповідне рішення ухвалив Кабмін, повідомила Юлія Свириденко — перша віцепрем'єр — міністер економіки, в ефірі спільного телемарафону.

«З 1 вересня бізнес, який сплачує офіційно зарплату, який не має заборгованостей по податках та зборах перед бюджетом, у якого середня зарплата — не менше 20 тисяч гривень, 10% штатної чисельності (але не більше 10 людей) матимуть змогу виїжджати за заявкою роботодавця», — заявила Свириденко.

Вона додала, що термін, на який можна буде залишити Україну, становить до 7 днів включно. Щоб виїхати за кордон, потрібно подати заявку на порталі «Дія».

За її словами, це — важливий крок, необхідний для бізнесу — щоб працівники мали змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

Раніше прикордонники назвали ще одну категорію чоловіків, які можуть виїжджати за кордон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський відповів на петицію про виїзд за кордон чоловіків без військового досвіду
Виїзд студентів за кордон у період воєнного стану. Кому він дозволений і що планують змінити