З 10 травня Кіпр зніме всі обмеження для вакцинованих туристів
Pixabay

З 10 травня Кіпр буде відкритий для туристів, повністю вакцинованих проти COVID-19. Мандрівники зможуть в'їжджати на острів без обмежень.

Про це повідомляє cyprus-mail.com, посилаючись на слова міністра туризму Кіпру Савваса Пердіоса.

«Ми повідомимо нашим партнерам за кордоном, що з 10 травня повністю вакциновані люди з 65 нещодавно відкритих нами країн зможуть прибути до Кіпру без тестів (на COVID-19 — Прим. ред.) та без карантину, навіть якщо вони матимуть тісні контакти (з людьми із підтвердженими випадками — Прим. ред.), — сказав очільник відомства.

Криза у галузі туризму триватиме до кінця 2023 року, вважає Мінкульт

Зняття обмежень стосується вакцинованих громадян з держав-членів ЄС, Європейського економічного простору, зокрема Норвегію та Ісландію, а також Швейцарію, Вірменію, Бахрейн, Білорусь, Канаду, Єгипет, Грузію, Ізраїль, Йорданію, Кувейт, Ліван, Катар, Росію, Саудівську Аравію, Сербію, Україну, ОАЕ, Великобританію та США.

Відповідну інформацію міністр озвучив після того, як Кіпр запровадив третій локдаун. У міністерстві очікують, що локдаун триватиме в країні до 10 травня.

Довідка

На територію країни пускатимуть людей з негативним ПЛР-тестом, а також вакцинованих не схваленою у ЄС вакциною від коронавірусу, якщо такий препарат допускається в окремих країнах ЄС.

Пердіос каже, що сертифікат вакцинації, який планують запровадити в ЄС в середині червня, Кіпр прийматиме без негативного тесту на коронавірус з того дня, коли власник документу повністю вакцинується.

Керівник відомства додав, що чартерні рейси будуть дозволені, щойно епідемічна ситуація у країні покращиться.

Кіпр відклав відкриття в’їзду для українців. Влада острова боїться нових штамів COVID-19