З 11 травня Україна зупиняє транзит газу до Європи через непідконтрольні території Луганської області, загалом транзит відбуватиметься
УНІАН

З 11 травня Україна зупиняє транзит газу через станцію на Луганщині, які опинилися на тимчасово окупованій росією території — через цей пункт здійснюється поставка третини газу до Європи.

Про це повідомляє Оператор ГТС України.

«Оператор ГТС України повідомляє про настання форс-мажорних обставин, які унеможливлюють подальше транспортування газу через ГВС «Сохранівка» та прикордонну компресорну станцію (КС) «Новопсков», що знаходяться на окупованій території. КС «Новопсков» є першою з компресорних станцій української ГТС на Луганщині, через яку здійснюється транзит майже третини газу (до 32,6 млн куб. м на добу) з РФ до Європи», — йдеться у повідомленні.

Через військову агресію рф низка об'єктів газотранспортної системи знаходиться на окупованій території.

Наразі ОГТСУ не може здійснювати оперативно-технологічний контроль за КС «Новопсков» й іншими активами, розташованими на цих територіях.

«З урахуванням вищезазначеного ОГТСУ інформує, що з 7:00 11 травня 2022 року приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання «Сохранівка» здійснюватися не буде», — йдеться у повідомленні. 

Натомість транзит газу буде здійснюватися через точку з’єднання «Суджа».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина готується до раптового відключення поставок російського газу — ЗМІ