З 1500 масок для обличчя виходить один табурет
Getty Images

Скільки одноразових масок потрібно для виготовлення табурета? Кім Ха-ноул знає, що потрібно 1500.

Одноразові маски для обличчя викидають на смітник, а багато з них виготовлені з поліпропілену. Південнокорейський студент-дизайнер меблів був стурбований цим і запропонував екологічне рішення. Він плавить маски і робить із них табурети, які він називає «Stack and Stack».

«Пластик піддається вторинній переробці, то чому б нам не переробити маски для обличчя, виготовлені з пластику?» — розповів Reuters 23-річний хлопець.

У червні Кім встановив коробку для збору масок у своєму закладі, Університеті мистецтва та дизайну Кайвона в місті Уйван на південь від Сеула. З того часу він зібрав 10 000 використаних масок, а також отримав понад тонну дефектних виробів із заводу.

Щоб зменшити ризик передачі коронавірусу, Кім зберігає маски принаймні чотири дні. Потім він знімає еластичні стрічки та дроти й махає тепловим пістолетом над масками у формі, розплавляючи їх при температурі понад 300 градусів Цельсія.

Результатом є триногі табурети висотою 45 см, перероблені з білих, рожевих, синіх та чорних масок, які Кім продемонстрував на виставці під час свого випуску.

Кім сподівається виготовити інші предмети меблів із перероблених масок — зокрема стільці й столи. Він також закликає уряд та приватні компанії переробляти маски для обличчя й встановлювати для збору окремі коробки.

Лише у вересні Південна Корея випустила понад мільярд масок для обличчя для домашнього використання, свідчать дані уряду.

Хоча табурети ще не продаються, однокурсників Кіма вразила ідея та дизайн з грубою поверхнею.

«Це такий сильний меседж. Табурет нагадає нам, що ми пережили в 2020 році через коронавірус, а також є екологічно безпечним», — сказала 20-річна студентка мистецтв Пак Сун-чан.

«Екологічна угода». Мексиканські поліцейські патрулюватимуть на електробайках з України