З 23 вересня Україна переходить у «жовту» карантинну зону. Для вакцинованих передбачені бонуси

Україна перейде в «жовту» зону адаптивного карантину з 23 вересня. Таке рішення було ухвалено Держкомісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили у прес-службі уряду.

Так, з 00 в Україні діятимуть такі обмеження:

  • школи, дитсадки та вузи працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;
  • заборонений масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. м. площі території або з наповненістю залів понад дві третини місць в кожному окремому залі;
  • не більше чотирьох осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами — мінімум 1,5 м.;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць в кожному окремому залі;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. м. площі.

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби», — зазначив Денис Шмигаль, прем’єр-міністр.

Обов'язковими залишаться — носіння масок в закладах і громадському транспорті, а також дотримання дистанції в 1,5 м.

Крім цього, Віктор Ляшко, очільник МОЗу заявив, що у разі переходу області в червону зону карантину вимоги до вакцинації посиляться: або повна вакцинація колективу і відвідувачів, або постійне ПЛР-тестування колективу за свій рахунок, або закриття.

«Відкат» рівня епідеміологічної небезпеки до попередніх значень буде можливий за умови, що протягом семи днів будуть зберігатися відповідні йому епідеміологічні показники.

20 вересня Кабмін продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 грудня.

«Припускаю». Ляшко заявив, що в Україні може з'явитися обов'язкова COVID-вакцинація для певних професій