З 25 квітня ввозити «євробляхи» до України можна буде лише через сім пунктів пропуску

З понеділка, 25 квітня, легкові автомобілі, які українці ввозяться з Європи для особистих потреб, оформлятимуться лише на семи пунктах пропуску.

Про це у Facebook повідомив Мустафа Найєм, заступник міністра інфраструктури.

Найєм зазначив, що волонтери з гуманітарними вантажами — спорядженням для бійців, продуктами харчування та медикаментами, цілодобово стоять у чергах через різке зростання імпорту легкових автомобілів.

Тож починаючи з 00:00 25 квітня 2022 року автомобілі оформлятимуться виключно на наступних пунктах пропуску:

  • на польському кордоні: «Угринів», «Грушів», «Смільниця», «Устилуг»;
  • на словацькому кордоні: «М. Березний»;
  • на угорському кордоні: «Дзвінкове», «Косино».

«Наші партнери в Польщі, Словаччині та Румунії злегка здивовані таким активним оновленням автопарку країни, для якої весь світ збирає кошти на гуманітарну допомогу. Їх, наприклад, шокують промислові масштаби імпорту «для потреб ЗСУ» автомобілів класу «люкс». Для розуміння, за вісім днів після скасування мит до країни було імпортовано 14 300 (!) легкових автомобілів. У тому числі, десятки BMW X5, Mercedes-Benz S-Class, Audi Q7 2022 випуску і навіть Cadillac Escalade за 3,1 млн. грн.», — додав  заступник міністра інфраструктури.

18 березня Кабмін вирішив максимально спростити всі митні процедури після того, як Володимир Зеленський доручив розробити рішення для прискорення постачання до України всіх необхідних товарів на час воєнного стану.

раніше повідомлялось, що Держприкордонслужба продовжила дозвіл перетинати кордон за внутрішніми паспортами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні склали довідник для «виїзних» чоловіків. У ньому є всі необхідні документи