З 28 березня у Києві відновлюють навчання в дистанційному режимі

Столичні навчальні заклади відновлюють навчальний процес в онлайн режимі з 28 березня.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної,  фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлять навчання в онлайн форматі. Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, в першу чергу психологів, які підтримують відновлення навчального процесу. Мета дистанційного навчання під час війни — не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей», — заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, викладачам дали вказівку, що навчання повинне бути без негативних оцінок, аби воно стало допомогою, а не додатковим стресом.

«Зараз не час фокусуватися тільки на вивченні нового матеріалу. Заняття мають бути орієнтованими і на повторювання — це буде ефективніше», — пояснив заступник.

Мондриївський також зазначив, що в столиці вже мають досвід та потужну базу для організації проведення дистанційного навчання ще з часів впровадження карантину.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 27 березня. ОНЛАЙН