З 5 квітня на Київщині посилюють карантин
iStock

З 5 по 9 квітня на території Київщини діятимуть додаткові протиепідемічні заходи. Це станеться через стрімке поширення коронавірусу в регіоні.

Про це повідомила пресслужба Київської ОДА з посиланням на очільника Київської облдержадміністрації Василя Володіна.

«Ситуація з поширенням COVID-19 в нашій області складна, треба докласти будь-яких зусиль для стабілізації ситуації. Ми бачимо, що напруженість стану справ варіюється в залежності від території. Відтак високі показники інфікування на COVID-19 реєструють серед жителів Білоцерківського, Бучанського, Бориспільського районів. А є такі, де епідемічна ситуація не настільки напружена. В об’єднаних громадах ситуація також дуже різна», — зазначив він.

МОЗ найближчим часом не планує запроваджувати повсюдний жорсткий карантин

Обласна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила з 5 по 9 квітня окремим територіям Київщини залежно від епідстану:

  • рекомендувати призупиняти освітній процес у закладах дошкільної,  загальної середньої та позашкільної освіти усіх типів та форм власності;
  • дозволити з урахуванням завантаженості збільшувати або зменшувати кількість громадського транспорту, а також інтервал руху на внутрішньообласних автобусних маршрутах, крім таких годин: із 07:00 по 10:00, із 16:00 до 20:00;
  • здійснювати перевезення пасажирів у кількості 50%;
  • проінформувати жителів Київщини про зміни в графіках перевезень;
  • рекомендувати керівникам закладів торгівлі пріоритетне обслуговування з 10:00 до 12:00 людей похилого віку.

«Усі рекомендації щодо введення додаткових протиепідемічних норм внесені в протокол позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС. Ним будуть керуватись органи місцевого самоврядування. Ще раз наголошую кожна громада має окремо приймати рішення про застосування заходів, передбачених цим протоколом, оцінюючи ситуацію на своїй території», — підсумував Володін.

Chas News повідомляв, що у Львові продовжать жорсткий карантин до 12 квітня.

Київ закриває школи, транспорт працюватиме лише за перепустками