З 9 червня Франція відкриває кордони для іноземних туристів
Pixabay

Уряд Франції з 9 червня відкриє кордони для іноземних туристів.

Про це повідомила пресслужба уряду Франції.

Обмеження діятимуть залежно від того, яка буде епідситуація у третіх країн, звідки прибуватимуть мандрівники, та того, чи вакциновані вони від коронавірусу.

Напередодні уряд розділив країни світу на три зони: зелену, помаранчеву і червону. За ними визначають можливість і умови в'їзду іноземців до Франції.

До зеленої зони віднесли країни ЄС та Європейської економічної зони, а також Австралію, Японію, Південну Корею, Нову Зеландію та Ізраїль.

Греція готова використовувати COVID-сертифікати до їхнього запуску в ЄС 1 липня

Вакциновані жителі цих країн зможуть в'їхати на територію Франції без тесту на коронавірус. Якщо ж людина не отримала щеплення, їй необхідно буде надати негативний ПЛР-тест або тест на антиген, зроблений не пізніше ніж за 72 години до прибуття.

У помаранчеву зону потрапили країни, де ситуація з коронавірусом залишається невизначеною, але їх вважають зоною поширення небезпечних штамів. Такими уряд Франції визначив більшість країн світу, зокрема й Україну.

Жителі цих країн, які вже вакциновані, зможуть в'їхати до Франції при наявності негативного тесту, зробленого не пізніше ніж за 72 годин до поїздки, або антиген-тесту, зробленого не пізніше ніж за 48 годин.

При поважній причині можуть впустити і невакцинованих людей, але з тестом.

До червоної зони віднесли країни з важкою ситуацією з коронавірусом, зокрема ПАР, Бразилію, Туреччину та Індію. Жителі цих країн зможуть в’їхати до Франції лише при наявності вкрай важливої причини, навіть при повній вакцинації.

Грузія відкриває сухопутні кордони для туристів. Які умови в'їзду