З Бельгії, Нідерландів та Чехії висилають російських дипломатів за шпигунство

Представників російських посольств у Бельгії, Нідерландах та Чехії просять залишити країни. Їх звинувачують у причетності до шпигунства.

Як пише NOS, 17 російським дипломатам у Нідерландах дали два тижні, щоб залишити країну.

«У цих людей написано «дипломат» на візитній картці, коли вони насправді роблять щось зовсім інше. Ми прийняли це рішення заради безпеки Нідерландів», – заявив міністр закордонних справ країни.

Він зазначив, що це  рішення узгодили з країнами, які раніше висилали дипломатів рф.

Бельгія зобов’язала вислати 21 російського дипломата, акредитованих в посольстві росії в Брюсселі або Генеральному консульстві в Антверпені, пише RTBF.

В МЗС країни заявили, що звинувачують дипломатів у причетності до «шпигунських операцій та операцій з впливу, що загрожують безпеці країни».

Також одного російського дипломата попросили залишити Чехію.

«МЗС Чехії інформував посольство Росії в Празі про оголошення одного з дипломатичних співробітників посольства персоною нон грата. Співробітник має залишити Чехію протягом 72 годин. Разом із нашими союзниками ми обмежуємо присутність російських спецслужб у ЄС», — повідомили у Twitter російського посольства в Чехії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Словенія повернула свого дипломата в Київ (фото)