З COVID-фонду з 39 млрд грн на охорону здоров'я пішло 6,6 млрд грн
Pixabay

До 6 листопада 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 вже використали 39 млрд грн. З них на охорону здоров'я пішло 6,6 млрд грн із 16,3 млрд грн передбачених коштів.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«У сфері охорони здоров'я з Фонду передбачено виділення 100 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ, з яких коштів використано 42 млн грн. Майже 3 млрд грн передбачено на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров'я, з яких наразі використано 709,7 млн грн», — йдеться у повідомленні міністерства.

У відомстві кажуть, що 571 млн грн спрямовано на забезпечення лікарень киснем. На підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 3,2 млрд грн з передбачених 6 млрд грн.  

У Мінфіні зазначили, що заходи з протидії коронавірусу фінансуються й з інших джерел. За програмою медичних гарантій, Національна служба здоров'я перерахувала закладам охорони здоров’я понад 8 млрд грн за послуги, що пов'язані із лікуванням COVID-19.

При цьому з коштів місцевих бюджетів витрачено 3,8 млрд грн на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19.

Фонд Шредінгера. Чому гроші, виділені на боротьбу з COVID-19, не витратили на медичне обладнання, а закатали в асфальт