З Instagram видалили сторінки юних «блогерів» — 8-річної Маханець і 13-річного Пая
Pasha Pai

З Instagram видалили сторінки 8-річної Міли Маханець і 13-річного Паші Пая, скандально відомих своїми «стосунками». Ще 26 березня їхні акаунти були активні, а вже сьогодні сторінки недоступні для перегляду.

Причина видалення сторінок поки невідома. Також залишається загадкою, хто саме приховав акаунти блогерів. Профілі могли видалити самі діти, їхні батьки чи модератори Instagram.

Скріншот

Скріншот

«Роман» 8-річної моделі та 13-річного блогера

Громадськість з середини березня обговорює історію «дитячого кохання» між юними блогерами: 8-річною Мілою (з України) і 13-річним Пашею (із Росії). Користувачі в мережі пишуть, що такі стосунки поза нормою, а поліція Київської області відкрила кримінальну справу через це.

У коментарі мама 8-річної блогерки Дарина Маханець спростовує чутки про сексуалізацію дитячих стосунків і каже, що вони просто дружать, адже спочатку історія замислювалася як хайп і не більше.

Днями Мілана Маханець поскаржилася на соціальні служби. У своїх «історіях» в Instagram вона розповіла, що їхні працівники приходять до неї додому і «забороняють спати з мамою в одному ліжку». Мілана обурена ситуацією, що склалася, вона написала, що місія таких органів «допомагати, а не заважати жити».

Також дівчинка додала, що батьки Паші заборонили їм спілкуватися.

Мати дівчинки підтримувала інтернет-кар'єру своєї доньки, чим розлютила користувачів соцмереж.

Дитячий омбудсмен Микола Кулеба звернувся до правоохоронних органів через скандал довкола стосунків і відвертих постів неповнолітніх.

У Київській обласній поліції щодо ситуації з Міланою відкрили провадження за «розповсюдження порнографії», маму дівчинки викликали на допит. Про відкриття провадження пише Суспільне з посиланням на відділ комунікації поліції.

Після скандалу акаунти обох дітей заблокували у мережі Likee, а з аккаунта восьмирічної українки в Instagram спершу зникли найбільш провокаційні знімки.

У соцмережах спалахнув скандал через «роман» 8-річної моделі та 13-річного блогера