З окупованих територій евакуювали морського піхотинця, який був у полоні (відео)

Загін спеціальної розвідки ВМС ЗС України «Янголи» провів операцію по евакуації з окупованої території України 29-річного морського піхотинця.

Про це повідомили у пресслужбі ВМС.

Під час виконання завдання Олександр потрапив до російського полону, де провів близько півтора роки. За цей час він неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над іншими полоненими.

З міркувань безпеки, деталі операції з повернення морпіха не розкриваються.

«До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на день морської піхоти, «Янголи»приїхали і пообіцяли його повернути. Пройшов рік і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина», — розповіла матір морпіха Ольга.

Олександр став 69-ю людиною, яку «Янголи» евакуювали на підконтрольну Україні територію.

«Ми пам'ятаємо про всіх. Про кожного матроса, кожного офіцера. Так, на жаль, багато наших хлопців у полоні, але ми усіх намагаємось повернути. Як сказав наш Президент: «Ми кожного памʼятаємо і кожного повернемо». Не так швидко, як бажаємо, але ми будемо докладати максимум зусиль», – зазначив Командувач ВМС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У російських в’язницях стратили понад 100 українських полонених — Офіс генпрокурора