З Онуфрієм та Новинським. У річницю хрещення Русі віряни УПЦ МП провели хресну ходу в центрі Києва (фото, відео)
УНІАН

27 липня на честь 1033 річниці хрещення Русі віряни УПЦ МП провели хресну ходу в центрі Києва — від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

Вони спричинили масштабні затори, однак вже зараз рух транспорту у столиці відновлено. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції у Telegram.

У МВС говорять, що у масових заходах беруть участь 55 тис. людей. Водночас керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич) заявив, що у хресній ході взяли участь понад 350 тис. вірян, передає видання «Сегодня».

Паломники дійшли до Києво-Печерської лаври без провокацій, але кільком людям знадобилася допомога медиків через високу температуру на вулиці.

 

У центрі столиці триває масштабна хресна хода вірян УПЦ МП. Колона рушила від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

Posted by Вечірній Київ on Tuesday, July 27, 2021

Під Києво-Печерською лаврою пройшов молебень УПЦ МП. Його очолив митрополит Онуфрій. У заході також взяв участь диякон та проросійський політик Вадим Новинський. 

Фото: УНІАН

Через хресну ходу УПЦ МП в Києві стався транспортний колапс. Паломники переважно не дотримувалися соціальної дистанції і не носили захисні маски.

Українці назвали свята, які шанують найбільше — соцопитування