З початку повномасштабного вторгнення з України вивели понад €3 млрд — БЕБ
Unsplash

Вадим Мельник, директор Бюро економічної безпеки, заявив, що з 24 лютого 2022 року з України вивели понад €3 млрд.

За його словами, громадяни та іноземці перевозять через кордон готівку, дорогоцінні аксесуари та банківські метали в особливо великих розмірах. Часто це роблять без відповідного митного декларування з метою приховати кошти.

У БЕБ зазначають, що випадки незаконного вивезення валюти за кордон набули значних розмірів. Зараз держава встановлює законність походження виведених коштів. Якщо вони нелегальні, вживатимуть заходи для їхнього арешту.

«Готівка, отримана ймовірно злочинним шляхом в Україні за такою схемою, без відповідного гострого реагування правоохоронних органів України де-факто легалізується в Європі. Таким чином «брудні» гроші вливаються у фінансову систему ЄС та можуть використовуватися для подальшої протизаконної діяльності», — кажуть в БЕБ. 

Зараз бюро очікує відповіді на свої запити по всіх резидентах та нерезидентах України, що декларували готівку у великих розмірах з початку війни в інших державах.

Нагадаємо, 25 квітня 72-річного Григорія Суркіса, бізнесмена та одного з президентів футбольного клубу «Динамо» затримали на пункті пропуску Краковець із 13-ма годинниками.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Брати Суркіси виїхали з України під час воєнного стану з великими сумами готівки