З початку війни росія втратила в Україні 6 тис. одиниць техніки

Російська армія втратила 6 тис. одиниць техніки з початку війни в Україні, а боєприпаси витрачаються з такою швидкістю, при якій їх неможливо замінити через західні санкції.

Про це йдеться у розсекреченому звіті Білого дому, який потрапив у розпорядження The New York Times.

У звіті йдеться, що рф почала стикатися з нестачею дизельних двигунів, вертолітних та літакових двигунів, а також танків ще у травні.

Крім того, у кремля виникли проблеми із виконанням оборонних замовлень інших держав.

Російська військова промисловість зіткнулася з нестачею як високотехнологічних комплектуючих, постачання яких обмежуються введеними санкціями, так і простіших деталей.

Зокрема, через нестачу підшипників проблеми виникли з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки, йдеться у звіті.

При цьому високопосадовець Білого дому у розмові з NYT зазначив, що Вашингтон намагався визначити, які технології можуть стати «вузьким місцем» для російської промисловості, брак яких сильно вдарить по відновленню запасів.

Воллі Адеємо, заступник міністра фінансів США, зазначає, що Білий дім зараз намагається зрозуміти, які деталі для виготовлення зброї росія може отримати лише у невеликої кількості постачальників, і обмежити доступ до них.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ПАРЄ ухвалила резолюцію про визнання росії терористичним режимом