З початку жовтня ЗСУ звільнили 400 км² Херсонщини — ОК «Південь»

Від початку жовтня українські захисники звільнили від окупантів понад 400 квадратних кілометрів на півдні України.

Про це на брифінгу повідомила Наталя Гуменюк, керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування «Південь».

«Маємо досить переконливі успіхи, напрямки ми не називаємо, але вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини звільнено від окупантів (з початку активних дій в жовтні — Прим. ред.) І ми просуваємось далі», — розповіла Гуменюк.

За її словами, на півдні ситуація залишається складною та розвивається динамічно.

«Українські сили оборони просуваються, на кількох напрямках заглиблення по лінії фронту відбувається до 20 кілометрів», — додала Гуменюк.

Вона зазначила, що півдні вже зафіксували факти появи мобілізованих росіян.

«Все ж таки вони не дуже підготовлені, вони в ролі гарматного м'яса. Передові підрозділи, яких там чимало, вони розуміли, що бої будуть важкі. Росіяни розглядають подальшу тактику дій, оскільки розуміють складність у можливому перекиданні на лівий берег Дніпра» — зазначила спікера ОК «Південь».

Раніше ГУР опублікувало перехоплення, де окупанти з фронту закликають росіян уникати мобілізації. Вони радять оформити відстрочку за станом здоров'я або взагалі тікати з росії.

За даними Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення росія втратила вже понад 61 тисячу своїх військових. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На південному напрямку ЗСУ знищили дев’ять іранських дронів-камікадзе