З поліції звільнили усіх працівників, які залишились на окупованих територіях

Нацполіція звільнила усіх співробітників, які не виїхали з окупованих територій. Про це Ігор Клименко, голова Нацполіції, розповів в інтерв'ю Українським новинам.

«Мною особисто було підписано наказ, який вимагав, відповідно до оперативної і військової обстановки, прибути у визначений час до місць дислокації. Наприклад, потрібно було прибути в місто Запоріжжя працівникам із Мелітополя і Бердянська. Те саме стосувалося Херсону, районів Луганської чи Харківської області», — зазначив він.

Працівників, які цей наказ не виконали, — звільнили. Однак за словами, Клименко зараз на окупованих територіях залишилася незначна кількість колишніх працівників поліції.

Частина з них одразу написали рапорти, що не можуть виїхати з об'єктивних причин. Зокрема, через необхідність догляду за хворими родичами.

Певна кількість поліцейських перейшла на службу до окупантів. Але Клименко запевняє, що таких зрадників небагато — наразі висловлено лише 60 підозр колишнім правоохоронцям за співпрацю з ворогом.

При цьому поліцейські, які виїхали з окупованих територій, проходять ретельну перевірку.

«Кожен проходить обов’язково поліграф, відповідні співбесіди для того, щоб ми розуміли, де зброя, де посвідчення службове і що робив на окупованій території в цей час. Залучаємо до цих перевірок і працівників СБУ. Якщо перевірку особа проходить, ми тоді визначаємо, чи може вона бути допущена до виконання завдань у складі Національної поліції. Якщо така людина перевірку не проходить, нею починають займатися вже інші органи», — додав Клименко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти призначили головою поліції Херсона міліціонера часів Януковича