З російського полону звільнили 64 військових: серед них захисники Бахмута та Соледара  (фото)

У результаті чергового обміну з російського полону звільнили 64 військових ЗСУ. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, додому повертаються бійці, які воювали на Донецькому та Луганському напрямку, зокрема брали участь в обороні міста Бахмут.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими уточнилив, що переважна більшість з визволених воїнів були захоплені ворогом на найбільш складних ділянках фронту: поблизу Бахмуту, Соледару, Зайцевого та в інших місцях Донеччини та Луганщини.

59 звільнених полонених — представники Збройних ЗСУ, ще п’ятеро — бійці територіальної оборони. Серед визволених — в четверо офіцерів, інші — представники рядового та сержантського складу.

Щонайменше 23 визволених бійців повертаються додому з пораненнями, деякі з них перебувають у важкому стані. Найстаршому з врятованих — 57 років, наймолодшому — 19.

Також вдалося визволити цивільну особу — громадянина США, 35-річного Суеді Мурекезі.  Його окупанти захопили ще в червні у Херсоні нібито «за участь у проукраїнських мітингах».

Крім того, додому повернули тіла чотирьох загиблих воїнів.

У росії офіційні обмін особи не коментували. Однак напередодні ввечері російські пропагандисти повідомили, що Україна передала ПВК «Вагнер» настоятеля собору УПЦ МП у Лисичанську Андрія Павленка, якого засудили за роботу на окупантів до 12 років в'язниці, а також тіла пілотів-«вагнерівців», які керували збитим біля Бахмута бомбардувальником Су-24.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Успішний обмін полоненими. Додому повертаються 60 українських військових