З України примусово видворяють білоруського анархіста
СБУ

Співробітники Нацполіції і Служби безпеки України обшукали квартиру білоруського анархіста Олексія Боленкова в Києві вранці 21 квітня. Йогов же  попередили про примусове видворення з території України.

Про це повідомляє «Радыё Свабода».

Координатор громадської організації «Без кордонів» Максим Буткевич каже, що йому подзвонив Боленков і повідомив, що поліція зі свідками обшукала його на підставі рішення суду. За його словами, співробітники СБУ повідомили Боленкову про рішення щодо примусового видворення його з України.

Лукашенко та ФСБ заявили про спробу держперевороту в Білорусі

Друзі Боленкова розповідають, що він поїхав в Україну в 2017 році після того, як у Білорусі його звинуватили в спробі підпалу податкової інспекції в Гомелі, пише ЗМІ.

Трохи згодом його нібито намагалися «завербувати» для співпраці. Коли ж він відмовився, почалося кримінальне переслідування. В Україні він проживав на підставі тимчасової посвідки на проживання.

У правоохоронних органах виданню підтвердили факт обшуку і затримання Боленкова. Співрозмовник ЗМІ повідомив, що офіційний коментар щодо ситуації опублікують вже незабаром.

«Слуга народу» Шевченко заявив, що Лукашенко передав йому інформацію для Зеленського