За атакою дронів на Волгоградський нафтопереробний завод стоїть СБУ — ЗМІ (відео)

Нафтопереробний завод у Волгограді вночі 3 лютого атакували безпілотники СБУ.

Про це із посиланням на джерела в спецслужбах повідомляє «УП».

Співрозмовник видання розповів, що два безпілотники уразили установку первинної переробки нафти, через що завод втратить «значну частину виробничої потужності».

«Б’ючи по нафтопереробних заводах, які працюють на російський військово-промисловий комплекс, ми не тільки перерізаємо логістику поставок пального для ворожої техніки, але й скорочуємо наповнення російського бюджету. «Бавовни» на російських НПЗ триватимуть», — пообіцяли у спецслужбах.

Як пише інформаційний портал «Тиск», удару завдали по установці первинної переробки нафти ЭЛОУ-АВТ-5. У грудні 2022 року російські ЗМІ повідомляли про завершення її реконструкції.

Згідно із їхніми заявами, ЭЛОУ-АВТ-5 має потужність 3,5 млн т/рік, проводить знесолення та зневоднення нафти і перегонку нафти (атмосферну або вакуумну). З отриманої сировини виробляли бензин, дизпаливо та газ.

Відзначимо, що атакований Волгоградський НПЗ — найбільший у південному федеральному окрузі рф. За рік він може виготовляти до 14,8 млн т нафтопродуктів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Атака на морський термінал у Ленінградській області була спецоперацією СБУ — ЗМІ