За час пандемії людство стало більш екосвідомим — дослідження

Пандемія коронавірусу, яка охопила світ у 2020 році не тільки багато в чому змінила життя людей, але й підштовхнула людей переглянути свої звички.

Саме під час локдауну майже половина опитаних, які брали участь у дослідження Green Response стали серйозніше ставитися до питань екології та замислюватися над згубним впливом людства на довкілля. Так, двоє з п'яти опитаних зазначили, що стали більш обізнаними з питань екології.

Серед найефективніших способів у підтримці екологічного способу життя люди називали переробку їжі та інших типів відходів, а також сортування сміття.

Майже кожен, хто почав вести усвідомлений спосіб життя під час пандемії, планує дотримуватися його й надалі.

Найактивнішими на планеті виявилися мексиканці. Саме під час пандемії 80% населення стали вести більш екологічний спосіб життя.

А найголовніший принцип екосвідомого життя простий: не купувати (чи не виробляти) непотрібного. Це стосується не лише продуктів, а й, наприклад, одягу, нової техніки чи якоїсь чергової красивої штуки яка просто валятиметься вдома.

Раніше ще одне опитування компанії Euromonitor показало, що 67% опитаних відповіли, що намагаються хоч якось позитивно впливати на довкілля своїми повсякденними діями.

Зокрема люди готові скоротити використання пластику, та купувати товари з еко-маркуванням. 

А майже половина з опитаних підприємців зазначили, що їхня компанія планує інвестувати у інновації для створення низьковуглецевих, екологічно чистих товарів. 

Тож можна говорити, про те, що екологічний стиль життя — це тренд, який з кожним роком тільки укорінятиметься. А попит на екологічно чисті продукти та засоби тільки зростатиме.

А разом із тим ще більш поширеним може стати грінвошинг — маркетингова стратегія, в якій «еко-помітка» не відповідає дійсності. Простіше кажучи, коли неекологічні продукти та засоби видають за екологічні. 

Це явище не нове, воно виникло ще у 1960-х роках. Тоді компанії почали створювати рекламу, яка робила їх нібито екологічнішими, щоб споживачі їм більше довіряли.

Яскравий приклад грінвошінгу: компанія заявляє, що її продукція виготовлена ​​з переробленого пластику, але це стосується небагатьох продуктів. При цьому така компанія може навмисно перебільшувати свою екологічність у рекламі, аби ввести споживачів в оману і скористатися зростаючим попитом на еко-товари.

Те саме стосується і біорозкладних пакетів (виготовлені з різних полімерів), які нібито не шкодять довкіллю і за певний час розкладаються, але безпечного в цьому мало, адже вони перетворюються на мікропластик, який так само шкідливий. Тож у питаннях пакування найкраще використовувати еко-торбинки зроблені з натуральних волокон.

Раніше Chas News повідомляв, що вирубка тропічних лісів Амазонки сягнула найвищого рівня за останні 15 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вчені виготовили екологічно чистий пластик із цукру. Він розкладається та придатний для переробки