За день до вторгнення у Білорусі запевняли, що з їхньої території нападу не буде — Данілов

Керівництво України вважало, що російського вторгнення з півночі не буде, оскільки отримало такі запевнення від влади Білорусі.

Про це Олексій Данілов, секретар РНБО, розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Дійсно, ми вважали, що з території Білорусі не буде того нападу, який, на жаль,  відбувся. Більше того, за два дні до війни наш міністр оборони спілкувався з міністром оборони білорусі. І вони запевняли, що ні в якому разі цього не буде», — зазначив він

За словами секретаря РНБО, про ненапад на Україну запевняв і головний прикордонник Білорусі.

«Наш головний прикордонник за день спілкувався з головним прикордонником білорусі. Він каже, навіть не думайте собі, що ми в цьому будемо  брати  участь, що з нашої території на вас хтось піде. Але вони  пішли не тільки з цього боку, вони  пішли по всьому кордону», — розповів Данілов.

Він додав, що зараз українська влада стежить за нинішніми подіями у Білорусі, де створюють нове оперативне командування — південне, і усвідомлює загрози з того боку.

«Ми розуміємо, що відбувається на території білорусі, слідкуємо за заявами, які робить Лукашенко, і усвідомлюємо загрозу, яка може існувати з цього боку. На жаль, там, окрім цього рішення, вже розташовані російські «Іскандери», і рівень загрози з того боку нам зрозумілий», — наголосив Данілов.

При цьому секретар РНБО зазначив, що лише тільки бій покаже, чи зможемо відбити нову атаку з Білорусі.

«Перед війною було багато  нарад у президента  з військовими, і на питання Володимира Олександровича, чи зможемо ми утриматися, генерал Залужний відповів доволі чітко, що тільки бій це може показати. Так само відповідаючи на ваше питання, я можу сказати: тільки бій може показати підготовку наших Збройних сил», — відзначив посадовець.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь запланувала у червні військові навчання біля кордону з Україною