За добу українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів — Генштаб
Генштаб

Генеральний штаб інформує про становище на фронті станом на вечір 17 січня.

Протягом доби окупанти завдали чотири ракетних удари, дві з них поцілили у цивільний об’єкт у Краматорську на Донеччині. Також ворог завдав 13 авіаційних ударів та здійснив 23 обстріли з РСЗВ.

Росіяни й надалі намагаються захопити Донецьку область в межах адміністративних кордонів. Загарбники зосередили зусилля на ведені наступу на Бахмутському напрямку, безуспішно наступають на Авдіївському.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається покращити тактичне положення, на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках веде оборону.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань не виявлено.

Обстрілів з мінометів та артилерії зазнали райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області, Атинське Сумської області, Ветеринарне, Лук'янці, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Рибалкине, Нестерне, Землянки, Бологівка, Кам’янка, Дворічна Харківської області.

На Куп’янському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Іванівка Харківської області, а також Новоселівське, Андріївка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони населених пунктів Площанка, Червонопопівка, Кремінна, Діброва Луганської області; Терни і Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогню з боку окупантів зазнали райони населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Залізне, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під російський обстріл потрапили Авдіївка, Водяне, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку ворог задіяв артилерію та міномети біля районів населених пунктів Вугледар, Микільські Дачі та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 10 населених пунктів. Серед них — Времівка, Новопіль на Доннечині та Темирівка, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Щербаки, Степове, Кам’янське і Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку обстріляли з РСЗВ Антонівку та Херсон, постраждали мирні мешканці.

Росіяни намагаються ізолювати цивільних на окупованій Херсонщині від доступу до альтернативних джерел інформації. Крім заборони українських телеканалів, загарбники зробили доступним мобільний звʼязок лише російських операторів.

За наявною інформацію російські окупанти посилюють пошукові заходи своїх дезертирів на тимчасово захоплених територіях. Під приводом пошуку українських диверсантів, загарбники здійснюють рейди по населеним пунктам Херсонської області.

Протягом доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Знищений ворожий літак Су-25. Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили два пункти управління, район зосередження окупантів, склад боєприпасів, станцію радіо-електронної боротьби та радіо-локаційну станцію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«С-300» та «С-400»: як росія обстрілює українські міста з комплексів ППО