За гроші, які українці збирали на Bayraktar, купили супутник для ЗСУ

За 600 млн грн, які українці збирали на дрони, купили доступ до бази даних супутникових знімків для ЗСУ.

Про це повідомили в благодійному фонді Сергія Притули.

«Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. «Бавовни» буде багато», — сказав Притула.

Згідно з угодою, компанія ICEYA надасть Міністерству оборони повний доступ більш ніж на рік до всіх можливостей одного зі своїх супутників, який вже перебуває на орбіті.

«ICEYE володіє найбільшим у світі сузір’ям SAR супутників, і забезпечує надійні та перевірені рішення у сфері спостереження Землі. На відміну від традиційних супутників для спостереження Землі, невеликі супутники для радарної зйомки від ICEYE можуть формувати високоточні зображення ділянок Землі при денному світлі, у ночі, та крізь хмари», — зазначили у фонді.

Це допоможе українським військовим отримувати супутникові знімки критичних ділянок з високою частотою оновлення, щоб вести спостереження.

 

Це був складний, але успішний проект! Сьогодні я вкотре пишаюсь нашим народом, який вчергове доводить, що разом ми можемо все! Дякую усім за терпіння та підтримку! Сьогодні ще одна яскрава подія в новітній історії України! Ми продовжуємо працювати задля Перемоги!!! https://prytulafoundation.org/uk/home/support_page

Posted by Сергій Притула on Thursday, August 18, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Які безпілотники використовують ЗСУ та як вони працюють