За підривом колаборантів на Запоріжжі стоїть СБУ — ЗМІ

До підриву автомобілю з чотирьома колаборантами у окупованому селищі Михайлівка Запорізької області причетна СБУ.

Про це з посиланням на джерела пишуть «УП», «РБК-Україна» та LB.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив про вибух автівки 2 червня. За попередніми даними, у машині перебував місцевий бізнесмен Сергій Дідовидюк. Він власник кафе «Гетьман», який годував загарбників.

За словами Федорова, інформацію щодо того, хто з колаборантів вижив, станом на вечір 2 червня уточнювали.

Водночас «УП» зазначає, що в автомобілі перебував Дідовидюк (заступник керівника штабу «Мы вместе с россией»), його дружина та донька 33-річна Яна (активна колаборантка, заступниця так званого голови ВЦА смт Михайлівки), а також поруч з автівкою був і сам «очільник ВЦА» В’ячеслав Бідняков.

Джерела стверджують, що Дідовидюк із донькою загинули, дружина травмована, а інформація про стан Біднякова уточнюється.

Водночас у СБУ наразі не заперечили та не підтвердили інформацію про причетність до підриву колаборантів. У коментарі «РБК» пресслужба СБУ натякнула на невідворотне покарання для колаборантів.

«Всі деталі щодо бавовни ми зможемо розповісти після нашої перемоги. Але з огляду на деякі випадки, що трапляються на тимчасово окупованих територіях, колаборанти мають розуміти: для них краще опинитися в українській тюрмі, ніж на концерті Кобзона», — прокоментували у пресслужбі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Херсоні затримали чинного посадовця ОВА, який працював на російських окупантів — СБУ (фото)