За рік авіатрафік над Україною впав вдвічі
УНІАН

У січні поточного руху авіакомпанії виконали у повітряному просторі України 9842 рейси. Це на 54,2% менше порівняно з обсягом польотів у січні 2020 року, коли епідемія коронавірусом ще не поширилась світом.

Такі дані навів «Украерорух».

За типами польотів січневий авіатрафік розподіляється так:

  • внутрішні рейси  1356 (менше на 23,9 % порівняно з січнем-2020);
  • міжнародні рейси  4624 (менше на 59,9 %);
  • транзитні рейси  3862 (менше на 52,8 %).

Українські авіакомпанії виконали 2988 рейсів (менше на 54,6 % менше), іноземні авіакомпанії  6854 рейси (менше на 54,1 %).
У «Украерорусі» сподіваються на поступове відновлення обсягів навігації з початком літнього авівсезону, який розпочнеться 31 березня.
«Передусім, розраховуємо на стабілізацію пандемічної ситуації у світі. Після активної вакцинації громадян уряди почнуть скасовувати обмеження на перетин кордонів, підвищиться мобільність населення, і як результат  попит на авіаперевезення. Отже почнеться відновлення розкладів польотів авіакомпаній. Очікуємо на активний сезон літньої навігації для українській перевізників та інтенсифікацію польотів за європейськими напрямками», — каже Андрій Ярмак, керівник «Украероруху».

В компанії вважають, що важливу роль у відновленні авіатрафіку відіграватимуть «паспорти вакцинації». У повідомленні вказується, що Міжнародна асоціація повітряного транспорту працює над розробкою мобільного додатку, який допоможе пасажирам зручно та безпечно подорожувати відповідно до вимог урядів щодо тестувань або щеплень. А Кіпр та Грузія вже заявили про скасування обмежень на перетин свого кордону за наявності відмітки про вакцинування.

У мене немає паспорту про вакцинацію від COVID-19 або смартфона. Як мені подорожувати?