За рік на Бєлгородську область впало щонайменше 38 російських планерних бомб — WP

Планерні бомби, якими окупанти обстрілюють Україну, регулярно падали і на території самої рф.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на внутрішні документи влади Бєлгородської області, які журналісти отримали у розпорядження.

Так, з квітня 2023 по квітень 2024 щонайменше 38 таких бомб впали в Бєлгородській області на кордоні з Україною. Більшість з них не вибухнули.

Мінімум чотири бомби впали на місто Бєлгород, де проживає 400 тис. людей. Ще сім боєприпасів знаходили у передмістях. Найбільше — 11 впало в прикордонному Грайворонському районі, при цьому деякі так і не знайшли через «складну оперативну обстановку». У кількох випадках, у документах йшлося, що на російське прикордоння падали бомби ФАБ-500.

Міноборони рф у більшості випадків не знало, що бомби впали на території країни, тому деякі з них могли лежати там по кілька днів. Більшість боєприпасів знаходили цивільні — лісники, фермери або мешканці навколишніх сіл.

Російське видання ASTRA підтвердило, що описані інциденти збігаються з інформацією, яку воно отримало від місцевої влади та з повідомлень у місцевих ЗМІ. За підрахунками видання, лише з березеня по червень 2024року росіяни скинули на свої та окуповані українські території 119 бомб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Плануючі бомби використовують і Україна, і росія: у кого вони кращі