За три місяці український контент на YouTube продивилися понад 1 млрд глядачів
Getty images

За минулий рік кількість українських каналів із 100 тис. підписників і більше зросла на 35%, а каналів з 1 млн підписників і більше — на 45%. Український користувач, у середньому, щодня проводить в YouTube понад 55 хвилин.

За словами Джавіда Асланова, керівника партнерської програми YouTube у Центральній та Східній Європі, основними ринками для українських креаторів на YouTube є Індія, Індонезія, Бразилія, США, Близький Схід та країни ЄС.

Згідно зі статистикою YouTube, за останні три місяці понад 1 млрд користувачів у всьому світі дивилися канали українських авторів.

Водночас в українському сегменті YouTube під час пандемії значно зріс інтерес глядачів до туристичного контенту — кількість переглядів відео про походи і рафтинг зросла на більш ніж на 80%.

«Одним із найцікавіших трендів в українському YouTube під час пандемії став контент, присвячений рибництву, — час перегляду відповідних відео зріс на 50% у грудні 2020 року порівняно з груднем-2019», — зазначають у YouTube.

Крім того, час перегляду прямих трансляцій на YouTube у світі зріс удесятеро за три роки, а глядачі дивляться прямі трансляції в середньому вчетверо довше, ніж звичайні відео.

Милота тижня, або як Youtube-канал дитини про тваринок став популярним після оголошення на стовпі