За ускладнення чи смерть після вакцинації в Україні виплачуватимуть компенсацію. Про які суми йдеться?
Pixabay

В Україні за ускладнення чи смерть після вакцинації виплачуватимуть компенсацію.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну.

Про які суми йдеться

У разі встановлення групи інвалідності, пов’язаної з ускладненнями, що виникли через використання ліків проти коронавірусу або після вакцинації:

  • 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня (у 2022 році — 992 400 грн) — для осіб з інвалідністю І групи,
  • 350-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2022 році — 868 350 грн) — для осіб з інвалідністю ІІ групи,
  •  
  • 300-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2022 році — 744 300 грн) – для осіб з інвалідністю ІІІ групи.
  • 750-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2022 році — 1 860 750 грн). Таку суму виплатять у разі якщо смерть настала через використання ліків проти COVID-19 або після вакцинації, то членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого.

Але якщо компенсацію, пов’язану з ускладненнями внаслідок використання ліків, отримають за процедурою ВООЗ у рамках глобальної ініціативи «COVAX», тоді ця державна компенсація людині вже не виплачуватиметься.

Раніше в уряді назвали дату, коли почнуть виплачувати українцям 500 грн за бустерну вакцинацію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні почали продавати незареєстрований молнупіравір в аптеках