За злам додатку «Дія» віцепрем’єр обіцяє хакерам один мільйон гривень

Мінцифри анонсувало проведення тестування захисту додатку «Дія» під назвою Bug Bounty в листопаді. Суть його полягає в тому, що людина, яка зможе зламати додаток, отримає мільйон гривень у подарунок.

Про це заявив віцепрем'єр — міністр цифровий трансформації Михайло Федоров 9 жовтня в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна».

За словами Федорова, відомство запропонує всім бажаючим зламати копію програми «Дія» за винагороду. «Є світова практика, вона називається Bug Bounty. Ми збираємо «білих» хакерів, робимо копію «Дії» і даємо можливість її зламати. Це не публічний захід, але ми запрошуємо всіх. Дуже багато аудитів пройшли, але це цивілізований підхід», — заявив міністр. Вінн додав, що той, хто зламає «Дію», отримає мільйон гривень винагороди.

Нагадаємо, що раніше у Мінцифри розповіли про нові можливості додатку «Дія 2.0».

Тим часом Chas News провели власне розслідування безпечності цього масштабного експерименту на українцях. Чи варто користуватися «Дією», відповідали провідні українські експерти з кібербезпеки і сам керівник проєкту «Дія» Мстислав Банік.

Тож дивіться відеосюжет авторства Наталії Шумак і Катерини Малофєєвої.

 

У Мінцифрі розповіли про нові можливості додатку «Дія 2.0». Chas News провели власне розслідування щодо нього (відео)