Забагато фемінізму. Мерію Парижу оштрафували на €90 тис. за гендерний дисбаланс
Getty Images

Мерію Парижу оштрафували на €90 тис. за призначення занадто великої кількості керівників-жінок. Справа стосується подій дворічної давнини.

У 2018 році в паризькому муніципалітеті призначили на посади 16 керівників. З них 11 жінок і лише 5 чоловіків. В Міністерстві державної служби Франції зазначили, що це є недотриманням законодавчої норми — 40% представників кожної статі на відповідних посадах.

«69% жінок — це дуже високий показник. Він сильно сприяє фемінізації вищого керівництва у місті», — цитує висновок міністерства видання Le Monde.

Систему збалансованих призначень запровадили у Франції у 2013 році. В першу чергу, задля захисту жінок. І зараз у мерії дивуються рішенням вищої влади. «Парадоксально звинувачувати нас у призначеннях, які дозволяють наздогнати відставання»,  сказав Антуан Гійо, заступник мера Анни Ідальго, відповідальний за HR.

Цікаво, що у серпні 2019 року ухвалили Закон про трансформацію державної служби. Він передбачає звільнення від штрафних санкцій роботодавців, які призначають занадто багато чоловіків чи жінок, якщо це не призводить до дисбалансу між відповідними робочими місцями. Це стосується міста Парижа, де працюють 47% керівників-жінок вищого рівня.

Проте ця норма набула чинності запізно для того, щоб мерія Парижу уникла санкції за призначення 2018 року.

Сила толерантності. Сенатором США вперше стала трансгендер