Загадка отруєння Абрамовича: WSJ звинувачує Кремль, Подоляк називає це «інформаційними іграми»

Російський олігарх Роман Абрамович і ще двоє осіб, які брали участь у переговорах щодо припинення війни в Україні, перенесли симптоми, характерні для отруєння хімічним озброєнням.

Про це повідомляє Bellingcat.

Такі симптоми проявилися у тих осіб, які брали участь у перших переговорах між росією та Україною. Також отруєння пережив Рустем Умeров, заявляють журналісти. Хоча сам Умeров цю інформацію назвав фейком.

Симптоми отруєння пережили Абрамович та українські перемовники, повідомляє Wall Street Journal. Симптоми могли були викликані біологічною, хімічною чи електромагнітною зброєю, говорять експерти.

Симптоми включали «запалення очей і шкіри та пронизливий біль в очах», повідомляє Bellingcat. Представник Абрамовича підтвердив ВВС, що російський олігарх мав симптоми отруєння кілька тижнів тому. 

Ознаки проявилися після того, як російський олігарх зустрівся з українськими перемовниками у Києві. Постраждалі підозрюють, що хтось із москви хоче грати жорсткий сценарій і тому намагається зірвати переговори.

Володимир Зеленський, який зустрічався із Абрамовичем, не мав симптомів отруєння, підкреслюють журналісти.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі РБК Україна прокоментував повідомлення WSJ

«Сьогодні переговорні групи працюють у штатному режимі. Безумовно, елементів тих чи інших інформаційних ігор медіа дуже багато. Проте, все в робочому форматі, ще раз наголошу», - заявив Подоляк.

27 березня президент України Володимир Зеленський у розмові з російськими журналістами непрямо визнав, що дійсно є певні неофіційні переговірники, які допомагають домогтися угод з росією. Але санкції з них Україна може знімати лише ті, які вона сама наклала, наголосив Зеленський.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Якби ми захотіли, ми б завтра були у Криму» – Зеленський про повернення окупованих територій