Загиблий помічник Залужного забрав подаровану гранату в сина та висмикнув кільце — МВС

Слідчі встановили, що загиблий військовий Геннадій Частяков, який був помічником Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, висмикнув кільце гранати, яку йому подарував колега.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що інцидент у селі Чайки на Київщині «починає обростати різною інформацією з джерел», тому він оприлюднив офіційне повідомлення.

За даними слідства, у свій день народження Частяков повернувся додому з роботи з подарунками від колег і почав показувати їх рідним. Він дістав подарунковий ящик із гранатами нового західного зразка. Він демонстрував один із боєприпасів синові. 

«Спершу до рук боєприпас узяв син і почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух», — розповів очільник МВС.

У квартирі поліція виявила ще п'ять таких нерозірваних гранат. Їх надішлють на експертизу. 

Також поліціянти провели обшук у кабінеті колеги-військовослужбовця, який подарував помічнику Залужного ці боєприпаси. Там вилучили ще дві аналогічні гранати. 

Тривають першочергові слідчі дії. Клименко закликав не поширювати неофіційну інформацію та дочекатися офіційних висновків слідства.

Нагадаємо, ввечері 6 листопада у селі Чайки (Київська область) внаслідок вибуху гранати загинув помічник головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного — Геннадій Частяков. В цей день він святкуавав своє 39-річчя. 13-річний син майора тяжко поранений, його шпиталізували.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Киянин через ревнощі ледь не вбив гранатою двох людей на вулиці — поліція (відео)