Загроза наступу з території Білорусі зростає. Але рушити можуть не на Київ — Генштаб

Загроза повторної атаки України з боку Білорусі зростає.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Водночас українське командування вважає, що цього разу напрямок наступу може бути не на Київ, а на захід білорусько-українського кордону. 

«Загроза відновлення збройними силами росії наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів», — зазначив бригадний генерал Олексій Громов.

В Генштабі повідомили, що на території Білорусі триває розгортання авіаційних та інших підрозділів російських військ. Крім того Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів і, ймовірно, проводить приховану мобілізацію.

10 жовтня білоруський диктатор Олександр Лукашенко повідомив, що Мінськ і Москва домовилися про розгортання регіонального угруповання військ. 15 жовтня Міноборони Білорусі повідомило про прибуття на територію республіки перших ешелонів з російськими військовослужбовцями.

Раніше у Білорусі назвали кількість техніки, яка прибуде до країни з росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нобелівську премію миру отримали правозахисники з України, Білорусі та росії