Загроза ракетного удару: у Чорному морі перебувають шість ракетоносії з 40 «Калібрами»

У Чорному морі знаходяться шість ворожих ракетоносіїв (серед них два підводних), які можуть мати на борту 40 «Калібрів». У зв'язку з цим зберігається загроза ракетних ударів.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Корабельне угрупування (у Чорному морі — ред.) продовжує триматися майже у тому самому складі, хоча деяка ротація нами спостерігається, це певним чином пов'язано зі штормом. Море штормить, море продовжує підтримувати нашу позицію, як то кажуть», 3 сказала вона.

За її словами, існує загроза поодиноких ракетних ударів, а також можлива підготовка до нового масованого обстрілу. Тому Гуменюк закликала українців бути дуже уважними до повідомлень про повітряну тривогу.

Кораблі ворога знаходяться між мисом Тарханкут у Криму та Новоросійськом — у так званій «ракетно-безпечній зоні».

«Вони (російські війська — ред.) усвідомлюють, що є зони ураження нашою зброєю і туди ані руш. Тому тримають за мисом Тарханкут у напрямку Новоросійська так, щоб у відповідних погодних умовах зайти у пункти базування, але не наближають на відстань з якої можуть бути уражені нами», — зазначила Гуменюк.

Проте і з цієї зони вони можуть запускати «Калібри» по Україні.

«Ми спостерігали їхню знервованість, коли певним чином відпрацьовувала ППО в Севастополі й повиводили усі одиниці, попри шторм, у Чорне море, намагалися розосередити, оскільки знають, що наші «бойові комарі» уміють атакувати бухти та вони не відчувають там себе у безпеці», — каже Гуменюк.

Вона додала, що українські військові слідкують за ракетоносіями в морі та дронами, які противник пускає звідти.

Нагадаємо, росія різко збільшила своє корабельне угрупування у Чорному морі у день останньої ракетної атаки 14 січня. З того часу у морі попри шторм продовжують перебувати ракетоносії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракета «Калібр»: що це за зброя, якою росія щодня атакує нашу країну