Вторгнення Росії. Байден знову обговорив з Путіним ескалацію на кордонах з Україною
Getty Images

Президент Сша Джо Байден провів телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним. Говорили про нарощення військ Росії неподалік України.

Про це повідомили в пресслужбі Білого дому.

Зазначили, що Байден дав зрозуміти Путіну про швидку реакцію з боку США та союзників у разі подальшого вторгнення в Україну. Він попередив, що втрати для Росії будуть серйозними як економічні, так і людські.

Президент Сполучених Штатів наголосив, що Америка та союзники хочуть вирішити конфлікт дипломатичним шляхом. Але, якщо Російська сторона відмовиться від такого, готові й до інших сценаріїв.

У Кремлі свою версію переговорів наразі не опублікували.

Також телефоном поговорили Глава Пентагону Ллойд Остін та Сергій Шойгу, міністр оборони Росії. Вони обговорили нарощування сил Росії в Криму та навколо України.

Декількома годинами раніше телефонну розмову з Путіним мав очільник Франції Макрон. Він намагався знизити напругу довкола теми вторгнення. 

Після їхньої розмови Путін зателефонував самопроголошеному президенту Білорусі Лукашенку.

«Розглянуто деякі питання подальшого розвитку двостороннього співробітництва, а також ситуація навколо реакції США та НАТО на російські пропозиції щодо вироблення довгострокових міжнародно-правових гарантій безпеки Росії», — зазначили у Кремлі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Завтра керівники фракцій та груп Верховної Ради проведуть засідання з силовиками