Закликав визнати кордони «Л/ДНР»: Леоніду Черновецькому оголосили про підозру

Леоніду Черновецькому, ексмеру Києва, повідомили про підозру через його публікації у мережі. Він закликав визнати межі так званих «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Висловлювання колишнього мера столиці кваліфікують як заклик до зміни меж, території та державного кордону України. 

«За висновками судової лінгвістичної експертизи ця публікація містить публічні заклики до зміни кордонів території та державного кордону України», — заявили в Офісі генпрокурора.

Чим відомий Леонід Черновецький

Леонід Черновецький був мером Києва у 2006-2010 рр. Зокрема, він запам'ятався неологізмом «моя молода команда» та своєю «любов'ю» до київських пенсіонерів.

Вся передвиборна кампанія у КМДА була побудована на задобрюванні бабусь та дідусів гречкою. Черновецький завжди покладав великі надії на електорат пенсійного віку та малозабезпечених людей.

За роки, проведені на посаді мера, Черновецький суттєво змінив систему «комунального бізнесу». Він передав під контроль приватного бізнесу активи, які забезпечують життєдіяльність міста. Зокрема, «Київенерго», «Київводоканал», «Київгаз», банк «Хрещатик» та холдингову компанію «Київміськбуд».

Також ексмер отримав призвисько «Льоня Космос». Є дві версії, чому саме таке призвісько отримав тодішній очільник столиці.

Перша, бо казав, що хоче полетіти до космосу разом зі своїм котом «Яшею».

Друга версія виникла на засіданні міської ради у 2006 році. Коли була оголошена перерва між звичними бійками під час засідання, Леонід Черновецький повернувся із обмотаними пальцями та запевняв, що його покусали. Тоді ж депутат Олександр Морозов посміявся, що «Мер повернувся з космосу».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.