Законопроєкт про мобілізацію відправили на назад у Кабмін — Арахамія

Урядовий законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби повернули на доопрацювання в Кабмін. Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

За його словами, сьогодні документ розглядали на Погоджувальній раді, а потім на закритій нараді за участі Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, начальника Генштаба Сергія Шаптали, міністра оборони Рустема Умєрова, голів парламентських фракцій та комітетів.

«Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню», — розповів Арахамія.

За результатами наради, законопроєкт вирішили повернути Кабміну разом з пропозиціями, напрацьованими на комітеті та у робочих групах. Він додав, що при цьому усі політсили підтримали «зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Форма, взуття, спорядження: яким є речове забезпечення військовослужбовців ЗСУ