Скандал із закупівлею курток для ЗСУ: Резніков пропонує парі нардепу та журналісту

На тлі звинувачень у закупівлі Міноборони форми для ЗСУ, що здорожчала втричі під час доставки, глава відомства Олексій Резніков запропонував парі журналісту Михайлу Ткачу та нардепу Анастасії Радіній.

Журналіст «Української правди» Михайло Ткач, якому у разі перемоги міністра пропонується піти з видання і на три роки припинити займатися журналістикою, порадив Резнікову укладати не парі, а договори про закупівлі по ринкових цінах. Нардепка Анастасія Радіна, якій міністр пропонує скласти мандат, також відповіла, за яких умов вона згодна це зробити.

Відповідь Радіна оприлюднила у Facebook 26 серпня.

Радіна запропонувала Резнікову до 09:00 понеділка, 28 серпня, спростувати те, що:

  • Міноборони без тендера купило куртки в «турецької» фірми-посередника, одним із власників якої є племінник народного депутата з оборонного комітету Геннадія Касая;
  • Міноборони сплатило за куртки втричі дорожче, ніж це вказано в документі з турецької сторони, з яким вантаж виїхав із Туреччини і проїхав інші митниці аж до кордону України.

Якщо Резніков це не спростує, він, на думку Радіною, має піти у відставку. Якщо спростує, Радіна обіцяє скласти мандат — одразу після ухвалення закону про відновлення публічного декларування статків чиновників.

На пропозицію Резнікова про парі відреагував і автор розслідування про куртки, журналіст «Української правди» Михайло Ткач. Його матеріал стосується того факту, що племінник народного депутата від «Слуги народу» був співвласником компанії, яка постачала скандальні куртки.

«Якщо ви готові спростувати цей факт, я, як й українське суспільство, вас уважно слухаю. Але протягом дня з моменту виходу розслідування ми так і не побачили будь-яких пояснень з цього приводу», — написав Михайло Ткач і порадив Резнікову укладати не парі, а договори про закупівлі за ринковими цінами й не з родичами «слуг народу».

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував чутки про можливу відставку міністра оборони Олекчія Резнікова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

«Ні бл**ь, це я забув...». Гендиректор «Укрпошти» потрапив у комунікаційний скандал: деталі історії