Залізнична компанія RegioJet запустить нічні поїзди з Чехії в Україну у 2021 році
RegioJet

Чеська залізнична компанія RegioJet у 2021 році розширить мережу нічних поїздів. Оператор планує запустити маршрути до Польщі і України.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

«Нічні поїзди вже успішно працюють на комерційній основі з відкритим доступом в регіоні Центральної та Східної Європи… Понад 250 тис. пасажирів на рік перевезли нічні поїзди RegioJet, які з'єднували Чехію, Словаччину, а також Угорщину і Хорватію. В 2021 році RegioJet планує подальше розширення нічних поїздів до Польщі і Україні, а потім і до інших країни ЄС», — йдеться у повідомленні.

Передісторія

Наприкінці 2019 року RegioJet подав заявку до Адміністрації залізничного транспорту Польщі (UTK) щодо можливості запуску своїх потягів маршрутом Прага — Перемишль — Медика (на кордоні з Україною, в районі переходу Медика-Шегині).

Компанія збиралася продовжити курсування поїзда до станції Мостиська 2 у Львівській області. Саме туди заходить колія європейського стандарту 1435 мм.

Спочатку запустити поїзди планували у червні 2020 року. Потім запуск перенесли на грудень. Це сталося через пандемію коронавірусу.

В українські поїзди планують повернути харчування