Залужний був проти операції ЗСУ у Курській області, але Зеленський відкинув ці слова — ЗМІ

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол у Великій Британії Валерій Залужний виступав проти наступу Сил оборони на Курську область рф. Утім, президент Володимир Зеленський відкинув його слова.

Про це пише Politico, покликаючись на власні джерела.

Видання пише, що Залужний поставив під сумнів наміри українського керівництва наступати на Курщину. Коли Зеленський показав ексголовкому план наступу, військовий запитав главу держави, що буде далі, на що президент не дав відповіді. Один із неназваних чиновників у розмові з Politico сказав, що Залужний відчував, що наступ на Курщину — це гра.

Проти наступу на Курську область виступав також Еміль Ішкулов — колишній командир 80 десантно-штурмової бригади, якого зняли з посади за конфлікт з вищим військовим керівництвом наприкінці липня цього року.

За словами співрозмовників Politico, Ішкулов боявся, що його бригада може виявитися занадто вразливою всередині росії, через що кількість жертв може різко зрости.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Йде за нашим планом»: Зеленський пояснив мету операції у Курській області