Залужний із шевроном з бейбі Йодою показав, як планує контрнаступ

Головнокомандувач ЗСУ Велерій Залужний разом начальником Генштабу ЗСУ Сергієм Шапталою відвідали підрозділи, який беруть участь у контрнаступі.

Про це повідомив сам Залужний та показав відео з поїздки.

«Противник намагається не допустити просування наших підрозділів. Задля цього він розгорнув систему фортифікаційних укріплень зі щільними мінуваннями місцевості та великою кількістю резервів», — зазначив він.

Головнокомандувач ЗСУ також запевнив, що «операція продовжується згідно з планом».

Залужний та Шаптала під час планування операції. Цей фрагмент відео знято 17 червня. Саме тоді путін заявив, що головнокомандувач ЗСУ виїхав за кордон

Відзначимо, що своїм відео Залужний не лише спростував фейки путіна, який заявляв про перебування генерала за кордоном, але й в чергове викликав захоплення в українців. Справа у тому, що на частині ролику Головнокомандувач носив на бронежилетів шеврон з бейбі Йодою.

Хто такий бейбі Йода

Бейбі Йода (малюк Йода) — персонаж серіалу «Мандалорець» з всесвіту «Зоряних війн». Він належить до тієї ж раси, що і майстер-джедай Йода з оригінальної трилогії.

За сюжетом серіалу, бейбі Йода врятувався під час атаки Імперії на школу джедаїв і вимушено переховується. Згодом його рятує і надалі захищає мисливець за головами, мандалорець Дін Джарін.

Насправді малюка звуть Ґроґу, проте фанати за схожість з майстером-джедаєм прозвали його бейбі Йодою.

Меми про бейбі Йоду та Залужного

залужний бейбі йода сіль

Йода-звання в ЗСУ

Йода-звання в ЗСУ від Антона Осьмака

Йода-звання в ЗСУ від Антона Осьмака / Twitter

Також українці жартували, що попри появу чергового відео із Залужним, росіяни і надалі поширюватимуть фейки про його зникнення, а усі докази протилежного називати фейками.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ звільнили село П’ятихатки на Запоріжжі — Міноборони (оновлено)